At hele arrangementet ble preget av regn og noen avbud fra førere la ikke noen nevnverdig demper på arrangementet.

For bilsportpublikummet vet at bilsport for det aller meste foregår ute i det fri. Da må en regne med regn.

- Det dårlige været gjorde at vi fikk mange avbud, men selv ikke det fikk oss inn på tanken om å
avlyse.

Svært fornøyd

- Herre hvor vi sleit natt til lørdag for å rigge opp alt i bakken fra Dyrøy nedenfor gokartbana og opp, rundt Tollpost og bort til hovedveien, som var selve løypa til bakkeløpet. Men vi er svært fornøyd etter arrangementet.

Med tida 48,51 sekunder var trønderen Ola Samdal, NMK Melhus, hårfint bedre enn Rakottyai fra arrangørklubben NAF Motorsport Ålesund.

«Rakett-Jan», som han populært kalles, noterte 48,64 sekunder i andre omgang av to under lørdagens bakkeløp. Som gikk under vanskelige værhold.

- Sjåførene var nok litt mer forsiktig enn de ville ha vært om asfalten var tør.

Samdal og Rakottyai med de to beste tidene stilte i klasse rallycross nasjonal, mens Asgeir Taraldsen, NMK Melhus, var tredje raskest med tida 49,27 sekunder i klassen inntil 1600 ccm.

 

- At dere fikk avbud gikk ikke ut over arrangementet?

 - Nei. De rette bilene var der, så det ble bra.

 
Bilcross

Fole kjekt å være tilbake med Bilcross!

Asgeir Taraldsen vant bilcrossen suverent fredag.

Til tross for skikkelig møkkavær møtte det godt med publikum, som fikk se det de kom. Det nye alternativ sporet skapte den spenningen som var forventet og det blei mange tette fine fighter.

Venter på kommunen

- Jeg må få si det var kjekt å få arrangere bilcross igjen, tre år etter at kommunelegen stengte anlegget på grunn av avfallsanlegget. Siden da har det vært arbeidet på området, og vi har fått laga til bana så pass at vi kunne arrangere løp, sier Daggen som like vel håper at Ålesund kommune, som stengte anlegget, raskt følger opp sine forpliktelser.

 
- Vi håper de leverer hele veien inn nå, for det gjenstår en del på bana. Blant annet måtte de rive ei hytte som var sekretæriatet vårt for å lage større plass inn til avfallsanlegget.

- Heller ikke teknisk utstyr som lydanlegg og lys har de fått på plass enda. Så noen mangler var det på fredag, men vi er i gang igjen. Det er tross alt viktigst.

Biltrail

Bilsport Superweekend ble avsluttet søndag med stadiontrail på Ålesund Motorstadion.

BILTRAIL:  1. plass: Svein Aage Hellevik. 
  2. plass: Anders Grytten, 3.plass: Siw-Malén Aarskog, og i modifisert klasse 1.plass: 
  Jahn Robert Græsdal. 

 


 
Sponsorer
    Tingstad hovedlogo stor RGB 631 6e7643ae4a35bbbe589b5366bccb4114 banner stiftelse-kjell-holm-logovisning    muchachomalo-logo10636154 802565583139972 6404063698319822490 n