123134 thumb

Flere topplasseringer for Nakken

Marius Nakken fikk flere gode plasseringer under årets GP løp i Danmark. 

Årets største motorsport weekend ”Jyllandsringen Grand Prix”, ble i helgen kjørt på Jyllandsringen i Danmark. Løpet har i mange år vært et av høydepunktene i dansk bilsport, der det kjempes om viktige poeng, noe som byr på spennende racing.

Det ble både en dramatisk og hektisk helg for både førere og team, da det denne gangen skulle kjøres dobbeltløp. (Løp 5 og 6 for sesongen). Værforholdene var veldig varierende noe som ga sjåførene en virkelig prøvelse. 
Det ble flere topplasseringer for Nakken denne helgen, og han sanket flere viktige poeng i sammendraget. Men Tyvstart i siste finalen kostet han seieren.

LØP 5

Nakken var raskest på alle sektorer rundt banen på tidskvalifiseringen, men misset på sektor 1, og kjørte da inn til 5 tid totalt. Han startet da på 5. startspor i Heat 1. Marius kjørte seg raskt opp i feltet og lå lenge å kjempet om 2. plassen med Jan Magnussen. 
Men han klare ikke komme forbi, og kjørte her inn til 3. plass, kun to tiendeler bak Magnussen. 

Til Heat 2 startet Marius som nr. 6 ettersom de 8 første fra heat 1 blir snudd. 
I starten ble han presset ut og datt ned som nr. 9, Nakken kjempet seg fremover, men klarte ikke å nå lenger opp enn nr. 7. 

I Finalen startet Marius som nr. 4, i ytterspor. Ikke det beste utgangspunktet på det glatte og vanskelige underlaget. Det gjorde at Marius ble presset ut og datt ned til nr. 9 i starten. Men han hadde god fart og kjempet seg opp igjennom feltet og kjørte i mål som nr. 5. Marius satte finalens neste raskeste rundetid, kun slått av Ronnie Bremer, DK.

LØP 6

Kvalifiseringen til løp 6 ble kjørt på opptørkede forhold, Nakken bommet på dekkvalget og klarte bare så vidt å komme seg videre fra tidskvalifiseringen til SuperPole, hvor de 10 beste fra tidskvalifiseringen går videre for å sette en god rundetid, som avgjør hvor de starter i Heat 1. 
Nakken byttet dekk og kjørte ut med nye regndekk, noe som passet mye bedre til forholdene,  han satte en god tid, som kun Jan Magnussen og Ronnie Bremer klarte å slå. 

Marius startet da som nr. 3 i Heat 1. Marius leverte en drømmestart og gikk rett opp i ledelse, hvor han lå i to runder, før Magnussen igjen kjørte forbi. Marius kjørte til slutt inn som nr. 3.

Marius startet da som nr. 6 i Heat 2. Det ble et virkelig dramatisk heat, med flere store krasjer i starten , som Marius på mesterlig vis klarte å komme seg unna. Men han måtte av banen to ganger for å unnvike og kollidere med de andre bilene, og tapte flere plasseringer på dette, men Marius klarte allikevel å kjøre seg opp igjen, og inn til en fantastisk 2. plass.

Det ble en finale med mye dramatikk, der det til slutt ble en grei 4. plass.

Marius startet i første startspor, etter solide sammenlagtresultater fra Heat 1 og 2. 
Det var også Marius som kom best ut fra start,  men ble dessverre idømt en tjuvstart, og måtte derfor kjøre inn i ”straffebanen”. Straffebanen gjorde at han rykket ned tre plasser. Han klarte ikke å ta igjen de tre fremste, og kjørte da inn som nr.4 med god margin ned til resten av feltet. 

Tyvstarten i finalen kan ha kostet Nakken seieren, men NAF Motorsport sjåføren fra Ålesund kan likevel se tilbake på en god helg med flere plasseringer helt i tet, og også en av de i serien som tok med seg mest poeng hjem fra løpet.

Dette gjør nå at Nakken leder både det norske mesterskapet, samt det danske jr. Mesterskapet. I DTC (danske mesterskapet) ligger  han på 3. plass bak Jan Magnussen og Casper Elgaard.

 
Neste løp går allerede om to helger på hjemmebane den 13.-14. september på Rudskogen Motorpark. 


 
Sponsorer
    Tingstad hovedlogo stor RGB 631 6e7643ae4a35bbbe589b5366bccb4114 banner stiftelse-kjell-holm-logovisning    muchachomalo-logo10636154 802565583139972 6404063698319822490 n